Velkommen

Velkommen til min blog om vægttab, livsstil og vægtvedligehold. Bloggen den er mest til egen brug, men du er velkommen til at kikke med og også til at skrive en kommentar

torsdag den 26. juni 2008

Orientalsk marineret kylling i fad med tomatsovs

NB:
Bønner skal udblødes dagen før eller tidlig morgen (de kan udelades)
Kyllingebrysterne skal marineres i køleskab fra om morgenen.

Ingredienser:
Squash eller aubergine eller begge dele
1 Løg
Evt 2 gulerødder
Evt Peberfrugt
½ mango (eller lidt dåse-ananas)
700 gram kyllingebryst (eller anden kylling)

Spar lidt på mangoen, den har en meget karaktaristisk, parfumeres smag som let kan overdøve de andre ting i retten.

Marinade til kyllingen:
½ dl Rød balsamicoeddike
Garam masala (eller paprika, spidskommen, ingefær, chili)
2 tsk Grøn chilipasta (eller rød chilipasta) -> Pas på med mængden, det er meget stærkt
2 spsk Sød chilisauce
½ dl Soya sauce
1 spsk Citronsaft
evt gurkemeje

Sauce:
50 gram bønner (f.eks. brune)
1 dåse flåede tomater (evt med smag, f.eks. oliven)
½ dl rødvin eller balsamicoeddike
1 stk hønsekødsboullionterning
1 hvidløg (presset eller hakket)


Tilberedning:

- Ovnen tændes på 200 grader
- Bønner koges i 40 minutter
- Grøntsager og frugt skæres i store tern. Derefter blandes grøntsagerne med marinaden og puttes i et ovnfast fad.
- En dåse flåede tomater blandes med lidt rødvin eller balsamico, hvidløg og ½ liter hønseboulion. Det sættes over i en gryde og simrer under låg - koges ind.
- Kyllingebrysterne skæres i halve, kommes i i fadet mellem grøntagerne. Fadet kommes i ovnen (200 grader, cirka 45 minutter)
- Når kyllingen er næsten færdig, koges pasta og bønnerne kommes i sovsen (de må gerne koge med lidt).

Kan evt serveres med lidt grovbrød til. Syltede jalapenõs og syltede hvidløg går godt til - og hvis man undlader frugt i retten kan lidt mangochutney også gå godt til.

Ingen kommentarer: