Velkommen

Velkommen til min blog om vægttab, livsstil og vægtvedligehold. Bloggen den er mest til egen brug, men du er velkommen til at kikke med og også til at skrive en kommentar

torsdag den 24. juli 2008

Mørbrad i rødvin med dildkogte kartofler og salat

Min mand lavede en rigtig herremiddag i aften - eller... en rigtig fruemiddag måske? Den smagte rigtig godt og var ikke særlig energi-rig. En portion deraf med ekstra salat gav mig godt 1100 kj - og jeg fik endda persillesmør oven på kartoflerne.



Grillet svinemørbrad i rødvin, med dild kogte kartofler og salat

Denne ret skal startes i god tid da mørbraden skal marinere i 2 timer og derefter stege i 40 minutter og til sidst hvile mens man laver sovsen (omkring 10-15 minutter).

Ingredienser

Marinade:
  • 1 svinemørbrad
  • ½ dl soya
  • 5-6 fed hvidløg
Stegning:
  • Rødvin
  • Soltørret tomat
  • Timian
  • Laurbærblade
  • Okseboulion
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 spsk smør
Kartofler:
  • Kartofler
  • Dild
Tilbehør:
  • En kraftig salat, kogte porrer eller lignende

Afpuds 1 fersk svinemørbrad og mariner den i ½ dl soya, og 5-6 store fed hvidløg i ca. 2 timer.

Stil ovnen på 150 grader over og under varme. Aftør mørbraden, og lyn steg den på en grillpande, ind til den har fået fine striber. Lig mørbraden i et lille ovnfast fad og hæld rødvin i til det dækker ca. halvt op af mørbraden. Krydder med 5-6 groft hakkede soltørret tomat, timian og 2-3 laurbærblade. Dæk fadet med stanniol og stil det midt i ovnen i ca. 40 minutter.

Skræl en passende portion kartofler og dæk dem med vand. Put en god stængel dild ved.

Tag mørbraden ud og hold den varm, f.eks. i stanniol.

Si væden fra det ovnfaste fad og kog det lidt ind sammen med 5 dl okseboulion og 2 tsk. rør sukker. Når væsken har en passende koncentration kan du tilsætte 1 spsk. smør, hvis du har lyst.

Server retten med en omgang grøn salat, der gerne må være lidt kraftig med f.eks. bladselleri, radiser ol. En god dressing kan let laves af ½ dl vineddike, lidt sukker og et fed hvidløg.

1 kommentar:

Torben Frylund sagde ...

Jeg burde nok have skrevet "kog den meget ind!" da den skal reduceres en hel del før den har en god kraftig smag.