Grillet svinemørbrad i rødvin, med dild kogte kartofler og salat
Denne ret skal startes i god tid da mørbraden skal marinere i 2 timer og derefter stege i 40 minutter og til sidst hvile mens man laver sovsen (omkring 10-15 minutter).
Ingredienser
Marinade:
- 1 svinemørbrad
- ½ dl soya
- 5-6 fed hvidløg
- Rødvin
- Soltørret tomat
- Timian
- Laurbærblade
- Okseboulion
- 2 tsk rørsukker
- 1 spsk smør
- Kartofler
- Dild
- En kraftig salat, kogte porrer eller lignende
Afpuds 1 fersk svinemørbrad og mariner den i ½ dl soya, og 5-6 store fed hvidløg i ca. 2 timer.
Stil ovnen på 150 grader over og under varme. Aftør mørbraden, og lyn steg den på en grillpande, ind til den har fået fine striber. Lig mørbraden i et lille ovnfast fad og hæld rødvin i til det dækker ca. halvt op af mørbraden. Krydder med 5-6 groft hakkede soltørret tomat, timian og 2-3 laurbærblade. Dæk fadet med stanniol og stil det midt i ovnen i ca. 40 minutter.
Skræl en passende portion kartofler og dæk dem med vand. Put en god stængel dild ved.
Tag mørbraden ud og hold den varm, f.eks. i stanniol.
Si væden fra det ovnfaste fad og kog det lidt ind sammen med 5 dl okseboulion og 2 tsk. rør sukker. Når væsken har en passende koncentration kan du tilsætte 1 spsk. smør, hvis du har lyst.
Server retten med en omgang grøn salat, der gerne må være lidt kraftig med f.eks. bladselleri, radiser ol. En god dressing kan let laves af ½ dl vineddike, lidt sukker og et fed hvidløg.
1 kommentar:
Jeg burde nok have skrevet "kog den meget ind!" da den skal reduceres en hel del før den har en god kraftig smag.
Send en kommentar