
Portionen blev lidt større da jeg havde gæster.
Husk at udbløde bønnerne på forhånd.
Ingredienser
Marinade
- 2 dl ananas juice
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk Grøn Chilipasta
- 0,5 dl rød balsamicoeddike
- 0,5 dl soya sauce
- 50 gr sød chilisauce
- Gurkemeje
- ca 2 kg kyllingebryst
- ca 350 gr gulerødder
- 2 store løg
- ½ knudekål (en rest jeg havde). Andre grøntsager som f.eks. pastinak kan også bruges
- ½ bøftomat (ca 100 gr tomat)
- 2 squash
Kyllingen kan marineres dagen før, om morgenen eller bare et par timer før. Det kan med fordel gøres i en frostpose - der lægges i køleskabet.
Om morgenen sættes bønnerne i blød. De røde bønner skal koge i 45 minutter så det skal sættes over først. Tænd ovnen på 200 grader.
Alle grøntsagerne skæres i store stykker og marinaden hældes over. Vandet hældes fra bønnerne, der blandes mellem grøntsagerne. Salt og peber tilsættes til grøntsagerne. Kyllingestykkerne skæres i halve (mine var store) og lægges ovenpå grøntsagerne.
Kyllingeretten sættes i ovnen.
Efter cirka 15-25 minutter vendes kyllingestykkerne og der drysses birkes på. Retten skal stå i ovnen i cirka 45 minutter i alt.
Husk at koge pastaen så det passer med at alt bliver færdigt samtidigt.

Mening
Jeg syntes ikke den blev så god som sidste gang - den manglede karakteren fra mangoen. Kyllingen bør også kunne komme lidt mere ned mellem grøntsagerne, ellers kan den nemt blive tør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar