Velkommen

Velkommen til min blog om vægttab, livsstil og vægtvedligehold. Bloggen den er mest til egen brug, men du er velkommen til at kikke med og også til at skrive en kommentar

mandag den 7. juli 2008

Kylling med brød og salat

Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 1,25 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 210 hvedemel
Kylling med grønt
  • Ovnbagt kylling (rest)
  • Hovedsalat (2 små hoveder eller 1 stort)
  • 2 store Gulerødder
  • Ananas (konserves)
  • Abrikos (rå) - var ikke noget succes fordi de var sure
  • Agurk
  • Majs (fra fryseren)
Dressing
  • Hvid balsamico (el anden hvidvinseddike)
  • Soja
  • Sukker
  • Olivenolie
  • Grønne krydderier: dild, persille, purløg o.l
Boller (det burde være pitabrød): Gær røres ud i lunken vand. Salt tilsættes, mel (noget af melet - omkring 50 gram kan erstattes med groft mel og der kan tilsættes cirka 20 gram fuldkornshvedemel) tilsættes lidt efter lidt til den er en smidig dej, mens der æltes. Dejen trilles til en pølse som skæres ud i boller (8-10 stk) og som sættes på en bageplade til hævning et lunt sted i 30 minutter (der skal være god plads om bollerne). Efter hævning, så flades bollerne til pitabrød med en kagerulle og hæver derefter igen i 30 minutter. De bages på 275 grader i 5-6 minutter.

Grøntsager: Mens dejen hæver. Salat og de andre grøntsager gøres rene og salaten rives i passende stykker, mens gulerødder og andre store grøntsager skæres i små tern eller tændstikker. Majs varmes.

Dressing røres sammen - den skal være sursød. Den kan laves tidligt eller så sent som når bollerne bages.

Kyllingerest: Varmes i microbølgeovn mens bollerne bages.

På billedet er der også langtidsbagte tomater (tomat i kvarte, olie, salt, peber, finthakket løg, krydderier - sættes i ovnen på 90 grader i 3-4 timer (eller på 150 grader i 1½ timer)



Ingen kommentarer: